کل عملیات با بودجه و مدیریت بخشخصوصی اجرا میشود و شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران در این طرحها نقش پشتیبانی و حمایتی را برعهده دارد.»
بهگزارش «آنا» اگر تصمیم بر استفاده از ثروت نفت خام کشور داشته باشیم یا بهتکمیل زنجیرهارزش این ثروت خدادی بیندیشیم، قطعا پالایشگاهها و پتروشیمیها یکی از مهمترین بخشهای این روند هستند. در همین راستا تامین خوراک، احداث و بهسازی این واحدها بسیار حائز اهمیت است.
در همین راستا محمد مشکینفام، مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی «آنا» گفت: «در سال ۱۴۰۳ قرار بر این بود که در مجموعه پالایشی کشور یکهزار کیلومتر خط لوله بین ۴ طرح اصلی کشور احداث شود که با تلاش متخصصان توانستیم ۴۶۰ کیلومتر خط لوله انتقال سوخت را بین بندرعباس و رفسنجان احداث کنیم که در آذرماه ۱۴۰۳ به بهرهبرداری رسید.
این خط لوله توان انتقال ۱۰۰ هزار بشکه نفت خام در روز را دارد و عملیات تکمیل آن نیز هماکنون در حال انجام است.»
وی ادامه داد: «در طرح تکمیلی احداث خط لوله انتقال خوراک بندرعباس – رفسنجان در نظر داریم که ظرفیت ۱۰۰ هزار بشکهای فعلی را تا پایان تابستان ۱۴۰۴ به ۳۰۰ هزار بشکه برسانیم؛ درهمین راستا اقدامات مقتضی در حال انجام است. لازم بهذکر است که خط لوله «سبزآب» با طول ۳۴۰ کیلومتر نیز برای انتقال نفت خام در حال احداث است که مراحل اجرایی آن بهپایان رسیده و پیشبینی میشود در اواسط خردادماه سال جاری به مرحله بهرهبرداری برسد.»
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران تاکید کرد: «مراحل تکمیلی خط لوله سبز آب نیز بهمرور زمان تا رسیدن به مرحله نهایی آن پیگیری خواهد شد. همچنین ۲۲۰ کیلومتر خط لوله رابط از ارومیه به تبریز هم در دست اقدام است که بهمراحل انتهایی عملیات اجرایی رسیده و مراحل نهایی احداث آن تا آخر ماه آینده به انتها میرسد.»
یک انشعاب فرعی نیز بهطول ۳۷ کیلومتر در دست احداث بوده است که در سال گذشته تکمیل شد و نفت را به پالایشگاه بندرعباس انتقال میدهد. مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران با اشاره به لزوم ارتقا و بهسازی پالایشگاههای کشور برای افزایش حجم تولید و کیفیت بنزین گفت: «در این راستا هماکنون دو طرح ارتقا در پالایشگاه اصفهان و تهران به منظور کیفیسازی بنزین در حال اجراست و وارد بازار خواهد شد. لازم بهذکر است نظر بهاینکه متولی این دو پالایشگاه بخشخصوصی است، کل عملیات با بودجه و مدیریت بخشخصوصی اجرا میشود و شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران در این طرحها نقش پشتیبانی و حمایتی را برعهده دارد.»
وی درنهایت گفت: «در اصفهان ما به عنوان شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران در مقام مدیریت طرح ارتقا هستیم و در تهران نیز برای پیشبرد طرح افزایش کیفیت و حجم تولید بنزین مشورت میدهیم.»